technieken

Ik bied jou de veilige ruimte (Holding Space) om deze innerlijke reis te maken.
Daarbij maak ik het meest gebruik van deze technieken:

~ Walking In Your Shoes (WIYS) ~
Walking is een Body/Mind-methode om helderheid te krijgen: het maakt het onzichtbare zichtbaar en geeft informatie over onderstromen, patronen, onbewuste verstrikkingen, middelen en oplossingen. Het helpt positieve verandering en groei te bevorderen. In termen van relaties, teams, bedrijf, projecten, doelen, ziekte, etc.

Walking In Your Shoes, ontwikkeld door John F. Cogswell (klinisch psycholoog in LA) en Joseph Culp (acteur/regisseur), staat ook wel bekend als hét alternatief voor (Family) Constellation Work.

In je schoenen lopen is een transformatieproces. Het is een methode die onze natuurlijke gaven voor transcendentie en empathie gebruikt om een diepe relatie te hebben met een ander wezen. We noemen het vaak “spontane empathie”. De techniek is eenvoudig maar diepgaand: in een ondersteunende groep, of 1 op 1 met een begeleider, zegt men de intentie om een persoon of thema te zijn en begint men in de ruimte te bewegen, zich onthoudend van imitaties of cognitief giswerk, en stemt men af op de energieën en gevoelens van het lichaam. Tijdens het Walken ervaart men een bewustzijnsverschuiving en manifesteert zich spontaan gedragsaspecten, emotionele/psychologische aspecten en verlangens naar een volgende beweging van de persoon of thema die men loopt. De gemanifesteerde informatie blijkt een hoge mate van nauwkeurigheid te hebben, of de Walker nu kennis heeft van de materie of niet.
Mensen die vaak hebben gelopen, melden dat ze zich nog nooit zo begrepen en geaccepteerd hebben gevoeld. Degenen die lopen ervaren een gevoel van bevrijding door tijdelijk “uit te stappen” uit hun vaak beperkende zelfconcept. Binnen enkele seconden doe je jaren levenservaring op.

~ NLP ~
NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren ) is gebaseerd op de wetenschap dat de mentale en fysieke toestanden van alle mensen met elkaar verbonden zijn.
Op het gegeven dat mensen “denken” in plaatjes, geluiden, gevoelens, geuren en smaken (de 5 zintuigen). En dit gebruiken we als ingrediënten in NLP-technieken.
Met Visualisatietechnieken & Communicatietechnieken oefenen we invloed uit op onbewuste breinprocessen. We creëren nieuwe opties voor dat wat jij (meer) wil of voor minder van dat wat je niet meer wil. NLP is een kwestie van doen, bewegen en actie ondernemen in plaats van psychologiseren, eindeloos praten en analyseren.
Je gaat beter voelen, anders communiceren en je kan gemakkelijker strategieën maken voor daar waarnaar je verlangt. Het gaat dus echt over persoonlijk leiderschap!

~ Sjamaans Reizen ~
Sjamanisme is een zeer oude traditie die mensen hebben ontwikkeld voor hun empowerment en welzijn. Een van de belangrijkste gereedschappen van de sjamaan is de sjamanistische trommel. Het drummen maakt gebruik van een repetitief ritme dat zich langzaam opbouwt. Na ongeveer vijf tot tien minuten luisteren veranderen menselijke hersengolven hun gebruikelijke bètatoestand in een meer theta / alfa-hersengolftoestand.
In deze staat kan je gemakkelijker verbinding maken met je onderbewustzijn en sta je meer open om uit dit bewustzijn psychische indrukken, afdrukken en berichten te ontvangen.
Bij de vorm waarin ik je zal begeleiden verlaat je dus je lichaam niet. Het is een soort van halftrance: met één been in de gewone realiteit en de andere in de spirituele wereld. Het doel van een sjamaanse reis is om dieper in de werkelijkheid te duiken. Als mens met een lichaam zijn we beperkt maar onze ziel is dat niet.
Om te reizen in de sjamaanse wereld heb je vragen nodig. Je reist om antwoord te vinden op een vraag, een oplossing of hulp bij een issue. De vraag of issue is de rationele ingang en het antwoord of oplossing is de uitgang van de reis. In de reis zelf komt wijsheid naar je toe in een voor jou begrijpbare vorm.