technieken

Ik wil je graag door een transformerende sessie leiden waarin je ideeën en aspecten van je leven gaat verkennen die voor jou misschien nog niet duidelijk zijn. Er zijn verschillende technieken die we kunnen gebruiken om een transformatie teweeg te brengen. Zoals:

~ Walking In Your Shoes (WIYS) ~

Walking is een Body/Mind-proces om jezelf en anderen op een dieper niveau te kennen. Het is een lichaam / geest-verwerkingstechniek die mindfulness, empathie, intuïtieve beweging en somatische* resourcing combineert. 

Als er iets mij heeft doen veranderen dan is het deze techniek.

Ik zal niet beweren dat ‘duiden’, ofwel het geven van woorden, aan gevoelens, resultaten, doelen en gebeurtenissen mij niet heeft veranderd of geholpen in de loop der jaren. En toch, met een stel welwillende hersens is het gemakkelijk om weg te blijven van het Voelen. 
Door middel van deze techniek is het eenvoudig om werkelijk te voelen. Daardoor geef je ruimte aan de opgeslagen energie in je lichaam, aan emoties, en komt er automatisch meer ruimte vrij om nieuwe ervaringen te kunnen opdoen, om dagelijkse gevoelens en emoties te kunnen dragen. 
Mijn persoonlijke ‘container’ groeit door deze techniek nog steeds: hoe meer ik deze techniek inzet hoe meer de container uitdijt.

Wil je meer weten over de techniek van WIYS?
Kijk dan eens op:

https://youtu.be/dfN6cZFMC80
https://www.jblt.nl/wiys/
https://www.walkinginyourshoes.nl

* Somatische Resourcing.
Hoewel we allemaal anders op emotioneel trauma kunnen reageren, is een universeel ding dat ieders lichaam emotioneel trauma op cellulair niveau voelt. Dit betekent dat wanneer we emotionele genezing zoeken, dit moet gebeuren met aandacht voor het sterke somatische effect van het trauma op het fysieke lichaam. We laten het fysieke lichaam zelf aangeven wat het wil loslaten en wat het nodig heeft om te genezen.

~ Sjamaans Reizen ~

Sjamanisme is een zeer oude traditie die mensen hebben ontwikkeld voor hun empowerment en welzijn. Een van de belangrijkste gereedschappen van de sjamaan is de sjamanistische trommel. Het drummen maakt gebruik van een repetitief ritme dat zich langzaam opbouwt. Na ongeveer vijf tot tien minuten luisteren veranderen menselijke hersengolven hun gebruikelijke bètatoestand in een meer theta / alfa-hersengolftoestand. 
In deze staat kan je gemakkelijker verbinding maken met je onderbewustzijn en sta je meer open om uit dit bewustzijn psychische indrukken, afdrukken en berichten te ontvangen.

Bij de vorm waarin ik je zal begeleiden verlaat je dus je lichaam niet. Het is een soort van halftrance: met één been in de gewone realiteit en de andere in de spirituele wereld. Het doel van een sjamaanse reis is om dieper in de werkelijkheid te duiken. Als mens met een lichaam zijn we beperkt maar onze ziel is dat niet.

Om te reizen in de sjamaanse wereld heb je vragen nodig. Je reist om antwoord te vinden op een vraag, een oplossing of hulp bij een issue. De vraag of issue is de rationele ingang en het antwoord of oplossing is de uitgang van de reis. In de reis zelf komt wijsheid naar je toe in een voor jou begrijpbare vorm. 

Nadat we samen je vraag hebben geformuleerd ga je op een rustige en veilige plek liggen.
Met ogen gesloten, ontspannen op een mat. Het belangrijkste is dat je je open en nieuwsgierig opstelt. Een reis is niet te voorspellen. Vertrouw op je onderbewustzijn. Deze spreekt in metaforen. (Hoe vaker je in de staat treedt hoe gemakkelijker het voor je wordt deze te herkennen.)

En dan zal ik de trommel voor je slaan, 20 minuten lang.
In je reis komen beelden, gevoel, geluiden spontaan voorbij. De reis gaat niet over controle of over visualiseren. Het is een beleving waarin jij zelf de weg kiest en de vragen stelt.
Door middel van een ‘call back’ aan het eind van de drumsessie word je teruggeroepen naar het nu.

Als je klaar bent schrijf je op wat je hebt ervaren (ook al lijkt het in eerste instantie oninteressant of vaag). Het schrijven is een essentieel onderdeel: je herinnert je dingen die je waren ontschoten, je begrijpt dingen ineens of op een later moment. Je mag zoveel of zo weinig opschrijven als je wilt.

~ NLP ~

We hebben hersenen gekregen, maar instructies waren nergens te bekennen!?
NLP, oftwel, Neuro Linguïstisch Programmeren geeft je die! Op een experimentele, humoristische en holistische manier.

Het is gebaseerd op de wetenschap dat de mentale en fysieke toestanden van alle mensen met elkaar verbonden zijn.
Op het gegeven dat mensen “denken” in plaatjes, geluiden, gevoelens, geuren en smaken (de 5 zintuigen).
En dit gebruiken we als ingrediënten in NLP-technieken. Met Visualisatietechnieken & Communicatietechnieken oefenen we invloed uit op onbewuste breinprocessen. We creëren nieuwe opties voor dat wat jij (meer) wil of voor minder van dat wat je niet meer wil. NLP is een kwestie van doen, bewegen en actie ondernemen in plaats van psychologiseren, eindeloos praten en analyseren.

Je gaat beter voelen, anders communiceren en je kan gemakkelijker strategieën maken voor daar waarnaar je verlangt.
Het gaat dus echt over persoonlijk leiderschap!